søndag 16. desember 2012

Jakten på julestemningen. Del 16.

Det er søndag. Igjen. 3.søndag i advent, og det er ikke fritt for at de har begynt å spørre, de unge håpefulle, om når VI skal bake pepperkaker. Eller pynte juletre. Eller ha juleverksted. Eller alle de andre tingene som teoretisk høres fantastisk ut, og som er en del av min romantiserte barndom, og som gjør seg så godt hos alle, ikke minst hos den fantastiske bloggeren vedsidenav, som ved siden av å være bloggeren vedsidenav, er en fabelaktig kollega, og norsklærer, som ved siden av det meste annet fortjener honnør, ære og jubelbrus, slik alle norsklærere fortjener. Sånn i all norsklærerbeskjedenhet (ta veldig gjerne hintet noen!)

Vel, tilbake til pepperkakebakingmaset. Gemalen har litt å si, ikke minst om dette. For hvorfor, spør han, hvorfor er det slik at vi greier å glemme igjen en pepperkakeform hvert år, den blir liggende i kjøkkenvinduet fram til like før det er på tide å bake nye pepperkaker, da er den søkk borte, og vi leter, leter og leter, helt til vi resignerer og har kun mann, kone og puslespillbiter-pepperkaker.

Men vi er ferdige å bake, oppvasken er tatt og julen er ryddet ut av huset så
ligger
den
Ett år har den ligget i vinduskarmen!
Og like blid!
der
fortsatt
i
vinduskarmen
den
eller
en
annen

Vi er ikke så veldig påtrengende ordensmennesker, nei...

I tillegg har eldstemann proklamert at vi må til IKEA for den pepperkakedeigen er bedre enn den i "de hvite boksene". Jommen bringer de med seg gode husmorminner inn i framtiden, gitt....

(Vel, vi har gjort det godt igjen, litt. For dersom du kikket inn i kjøkkenvinduet i dag morges (lunsjtid..) kunne du se 4 pysjamaskledde mennesker danse kreativt og ellevilt til gamle juleschlägere, og skape juleminner av den gode sorten. 5.mann himlet seg med øynene ned i kjelleren, hvor han ble befridd fra teite foreldre av selveste Playstation. O barnelykke!)

2 kommentarer:

  1. Nydelige du! Her er også deigen fra IKEA;) og idag har ungene hylt, kranglet og klaget... når jeg da vil vi skal gjøre noe koselig sammen; julekonsert i kirka, er enden på visa en hulkende meg på første benk (i kirka er det nemlig tid til å slappe av....og da kommer tårene fort!). Til tider godt med en fasade å skjule seg bak, andre ganger er det bare så fantastisk;) takk for fine ord, jeg deler dem så gjerne, med andre fabelaktige!:) og sånn apropo gode juleminner; nissemarsjen er blitt en høydare for oss!:)

    SvarSlett
  2. Takk, og klem!! Jeg orket simpelthen ikke å grine inn jula i dag, kjenner så altfor godt til den kirkebenkfølelsen, er jeg redd. Så vi gjorde andre viktige ting, som allsang av gangnam-style i bilen og konsumering av julenachos. Fint det og. Norsklærere ruller uansett, og jeg får tidsnød grått jula inn om en drøy uke!!!

    SvarSlett