lørdag 1. desember 2012

Jakten på julestemningen. Del 1.

Vi våkner til frydefulle hvin og hyllest av Kong Vinter (og det stressende faktum at to sovende overnattingsgjester skal sitte pakket, klare og mettet på Sunn Familieidyllfrokost om en snau time). Alt går, og gleden over mors koselige pakkekalender er stor, det vanker klemmer og gledesrop og et lite "kult" fra preteen'en, før alle klærne er på og de er ute i snøen og baser og kaver og springer og hyler og leker og....


......snøvasker hverandre....

Og alle vet jo hvilke frydefulle hvin og magisk søskenkjærlighet som blomstrer av slikt. Vel, de omkles og plasseres i akebakken, det er jo hele fem centimetere med snø,  og mor kan atter konsentrere seg om husvask, rydding, lage-grøt-til-arrangement-uten-å-få-brune-sviklumper-i-særlig-grad og forsøket på å lære seg en ny julesang ved hjelp av YouTube, når en har ørebetennelse

Nope. ikke et snev av julefølelse. Bortsett fra litt stress og uro når solen bryter fram og viser alle stedene jåmor ikke vasket skikkelig. Ingen julekaker, julepynt eller julekonsert i hus.

Det mest idylliske er at mor får tid til nesten en hel kaffekopp og nesten en hel avis, før mellomsten ringer og er kald og våt og litt sur og indignert over det faktum at han må ringe etter skyss om han skal få skyss.

Vel hjemme deltar ungene uten den minste lyst men med mye liv i husrydding, før Josef, Maria og gjengen plasseres i krybben sin, og når femåringen har regien deltar både Barbie og Polly Pocket i begivenheten.

Javel.... Hvordan går det med din julestemning, da?? ha en fin kveld, med eller uten brune klumper i grøten!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar