onsdag 26. desember 2012

Blomstrende svibler og stearin på duken

Romjul. Freden har senket seg, peisen er tent, det er akkurat passe ryddig til at det er koselig og akkurat passe rotete til at det er trivelig. Vinket nettopp til naboen, stivpyntet i dress og med dårlig tid. Selv har jeg allverdens tid i dag. Tid til en av bøkene som har stått i hylla en stund, uten å ha blitt lest. Tid til kaffe, til å spille Ticket to Ride, til å se på at noen spiller Ticket to Ride, tid til å lure på om jeg liker aprikosbiten eller bananbiten best i twistskåla. Tid til å sløve og til å la være å tenke på de ordentlige tinga. Tid til å sitte, til å se på sviblene som er aldeles nydelig rosa, og til å irritere meg grundig over at det er stearin på duken.

Tid til å la være å savne, tid til å tenke, tid til å misunne alle med familieselskaper litt, og til å glede meg litt over at jeg kan loffe rundt i dongeribukse hjemme. Tid til å sette et punktum, og prøve å finne et kolon for neste år.

Tid til å sende en sår tanke, en glad tanke og en takknemlig tanke.

God romjul, alle!!! Nå skal jeg bare lese ett kapittel til.. Eller to... Og ta en ny grundig analyse av Twistspørsmålet. Før jeg fortsetter med dagens ingenting.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var en herlig dag, og romjulen besto av mange slike! Godt, igrunnen, selv om jeg er temmelig klar for ut av sofaen og ut av twistboksen-livet igjen!
      takk for hyggelig kommentar!!

      Slett