tirsdag 30. juli 2013

Hey, teacher, leave them kids alone

-Du som e lærer, du har vel de beste dagene nå?
-Joda...
-Du nyte vel dei sinnsyke feriane, og bare sidde med beinå høgt og bare sløve?
-Eh.. ikkje heilt...
-Du bare gnir deg i hendå når me vanlige mennesker går på jobb, gjør du ikkje?
-Eh..nei...

Joda. Lærerferie er vel og bra. Og, i de fleste læreres tilfelle, velfortjent. Først kommer det noen uker hvor du rett og slett sover og renser hodet og rydder i sjela og ikke går på butikken. I år var vi lure nok til å legge denne rekreasjonsfasen til syden. Da gjør det liksom ingenting at man velter seg rundt på en solseng og ikke gjør annet enn å snu seg. Kanskje. Så kommer fasen hvor huset, som har vært travelt neglisjert de siste månedene, skal komme tilbake til gjenkjennelig, og man skal pleie bekjentskap og venner som har vært like neglisjert og man skal engasjere seg i den ene agurknyheten etter den andre. Så er det fasen hvor alle begynner på jobb, og ungene mine holder på å gå på veggen, og regnet setter inn, og brunfargen forsvinner, og man innser at man ikke har trent mer enn fire ganger denne sommeren heller, og vaskerommet bugner av ubrettet og uvasket kjedsommelighet, og folk legger ut bilder på bilder av verdens beste ferie, og alle inkluderer leende unger med hjemmebakst.

Puh. Jeg nyter dagene. Selvsagt. Lader opp til det jeg allerede nå vet blir en hektisk høst. Selvsagt. Leser mye, ikke minst partiprogram om skolepolitikk, er mye med ungene og gjør spede forsøk på å få orden på vaskerommet. Kvalitetstid er viktig, og i dag har vi blant annet studert nøye rosinene i frokostblandingen, hulket oss gjennom et kapittel av Guro, hatt besøk av Robin (en eller annen helt), satt bolledeig, vasket klær (titusenmillioner voksenpoeng!) og funnet øyne i møblene.

Fin dag. Men det skal bli litt godt med hverdag også. Litt. Bittelitt. Elevene. Kollegaene. Jepp. Fint.

Skal bare gjøre mitt for handelstanden i London først, så er jeg der igjen, i fotformsko, batikkjole og hjemmeperlet smykke. Uthvilt etter en lang ferie, med leire og maling under neglene, egenproduserte viser på opptakskassett og med ukuelig hang til å spre Margrethe Munthe og "Da klokka klang".

Eller noe.

Lærerferie og rosiner. Som sus i serken.

Du kunne blitt lærer du også! Jepp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar