søndag 28. juli 2013

Ingenting

Det er søndag. Sommersøndag, stille og rolig sommersøndag med bok og kaffekopp, med lillesøster som sover lenge og som leker seg ut av søvnen og inn i stua, som kroer seg på et teppe med tusen nybadede barbiedukker og småplager storebrødre som ligger på sofaen og simpelthen ikke gidder, og det er ro og fred og rotete kjøkkenbenk, skiver med ost og glass med melk, det er lek og det er høytlesning og det er brødre som forenes i at de gidder, likevel, og de spiller playstation og blir ivrig svette i luggen, og det gjør ingenting.

Ingenting.

For ute drysses våte sommerkyss over plenen, trampolinen, ripsen og de gjenglemte skoene fra i går. Ute er det grått innevær og det er vidunderlig deilig at støv vaskes bort og blader får tilbake skinnende grønn glans, det
er vidunderlig vakkert at det dannes tusener av evige sirkler på rolig sjøoverflate, det er vidunderlig deilig å få lov til å være inne og fordype seg i bøker, vidunderlig deilig å kjenne roen i de små sommerregndråpene som sakte og forsiktig pipler nedover kjøkkenvinduet og får verden til å lukte nydusjet sommervått, vidunderlig deilig å få en pause fra påtrengende vellykket sommerliv og vidunderlig deilig å vite at solen skal hilse på oss igjen, snart, snart, pausen er snart over og det er ut og varmt og herlig og godt. Og fargerikt rent. Det er søndag. Sommersøndag. Full av ingenting.

Ingenting.


Vidunderlige ingenting.


Sommervasket rips

2 kommentarer: