søndag 9. juni 2013

#denfølelsen

Du vet når du har vært på tur i seks av ukens syv dager, og når du har sovet lite, og når du har gått mye, og når du har ledd mye og grått litt, noen sånne glade tårer fordi vi har det så godt, og noen triste tårer og noen slitne tårer og noen ensomme tårer, og når du har grublet og tenkt på ganske så mye, og fnist masse, og fantasert om ny jobb, og når unger synger av hjertens lyst sånn hjerteskjærende falskt og det er bare vidunderlig å høre på, og når det lukter fotsvette og våte håndklær og det er bortkomne mobiler og bortkomne penger og når det er ryddetid og ingen rydder, eller du spiller kort med elever som ler seg krokete, eller får en hemmelig betroelse, eller når du har drukket ti kopper kaffe på en dag, og heller opp en til, rett før midnatt? Du vet når du er hai i badebassenget helt til snuppå jubler av lykke, og innser at 8-10 andre unger synes du er urskummel og kjempenifs? Eller når du får den siste sjokoladebiten og må ordne opp i en krangel om en blyant, eller når du selv må lære å bruke kompass sammen med elevene, eller når du sovner midt i en leksjon om spjelking av føtter, og når du har googlet ti ganger på nye jobber på Finn.no, og begynner å tenke at den kassajobben på Esso ikke høres så verst ut, eller når du har sokker på i dusjen, eller når du krysser fingre for at køysengene holder seg oppe, eller når du får en sang du ikke kan på hjernen, og den blir der i tre dager?

Du vet det når du kommer hjem og får klemmer og tegninger og beskjed om at det ikke er flere rene bukser noe sted og du bare vil sitte men det kan du ikke for det er trampoliner å hoppe på og seksåringer å hoppe sammen med, og det er absolutt vidunderlig vakkert og du sovner midt under en episode med House? Og når du må opp tidlig dagen etterpå for å gå på jobb og pakke til neste tur og når neste tur starter er det med første ferge og med søvn i øyner og ny runde med kaffe i lange baner, og når det er fnising til langt på natt og betroelser og søte jenter og tøffe gutter som går forbi og det er  sol og varmt og en myggsverm uansett hvor du ser? Når det er barnekor og rørende barnesanger og lekeplass og softis? Når du lengter hjem mens du er hjemme, og når du har en kalender helt full av viktige gjøremål og det eneste man vil er å sitte i en stol med noen viktige og diskutere noe viktig og kjenne på hvor viktig det er at jeg er viktig for ham eller dem eller oss, det viktige oss'et.

Du vet det når du plutselig oppdager at det er to uker til sommerferien, og selv om natt og dag er proppet og stappet og helt til randen med gjøremål og input og læreransvar og mammaansvar og familieansvar og man skal være venn og politiker og kollega og mamma, og man drømmer om den gylne muligheten, den rosenrøde fantasien, og selv da, selv da er det bare to uker til ferie, ferie, ferie, og takknemligheten over givende hverdag, tettpakket fritid, travel familietid og hektisk læreryrke samt blikket fremover... Ja da... Akkurat da....

Da har du den. #denfølelsen.

Jobben min, sist uke. #denfølelsen


Definer den den som kan!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar