søndag 4. november 2012

Katapult-arsehole

Livet har vært grått og mørkt og tungt en stund nå, og vi har tatt De Store Ordene i bruk, vi har snakket om kjærlighet og sorg og savn og lengsel og himmelen. Vi har tent stearinlys og hørt på litt sart og rolig og fin musikk (OK, ikke helt sant. Jeg har hørt på det. VI har hørt på det imponerende utvalget dårlig musikk poden på 12 klarer å lage spilleliste på Spotify av...). Vi har kost oss med god mat og gode samtaler (og mye TV...) Vi har vært sammen og vi har snakket om at nå må hverdagen snart komme, og livet må begynne igjen. Og, vi har prentet det inn, det er lov å være trist og glad og sørgende og sint. Sint. Jepp, kjære barn, det er lov å være sint, men det er aldri lov å slå.  Aldri! Eller fekte. Eller sparke. Eller brøle ut trylleformularer fra Harry Potter (gjerne fritt etter hukommelsen). Veldig høyt! Ikke lov! Neida, vi skal snakke sammen og frese sammen og den pedagogiske mor skal gjerne hjelpe til med å plassere følelsene Der De Hører Hjemme. Jepp. Alt er klart, fiksemamma er på plass.

Umnet.com
-Mamma, eg har funne et nytt ord!
-Funne, eller lært av nogen i klassen (et par uheldige erfaringer i vokabularutviklingen, ja)
-Eg vett ikkje, men eg syns det passe godt te ka eg har lyst te å gjørr nå.
-Gjørr? E du veldig sinte nå??
-Vett kje, eg e litt sint, iaffal, men eg har litt lyst å vær så sint at eg kan sei det...
-Eh, åh... OK.. ka e ordet då (skysser lillesøster ut på gangen)
-Det e... Katapult-arsehole!!! (han lyser opp under luggen) Et herligt ord, mamma! Eg ska bruga det neste gong eg krangle med deg. Eg ska roooopa Katapult-arsehole, og du blir liksom heilt.. øh...!
-OK... Men då vil eg og ha et ord, eg vil og ropa noge... Finn et ord te meg og då!!
-Hmmmm.... (lang pause...) Eg trur bare det e ett ord så passe, mamma. Du kan sei sjokolade!
-???
-Ja, då blir ikkje eg Katapult-arsehole-sint lenger. Då blir eg glad!

Hm. Jeg tror sjokolade kan hjelpe samme hvor sinna vi er. Men kjenner at jeg er litt Katapult-arsehole-sint, og venter spent på at noen andre tar ordet!!!


2 kommentarer:

  1. Du skriver så fint! Om sorg og om minuttene mellom. Jeg er glad du kommenterte hos meg, slik at jeg fikk oppdage deg.

    SvarSlett
  2. Tusen takk!! Og i like måte, vakre og gode tekster jeg er så glad for å ha snublet over.

    SvarSlett