tirsdag 14. juli 2015

Y ddraig goch ddyry cychwyn
"Den raude draken vil syne vegen"Noen familier er sånne fotballfamilier, og ikler seg matchende treningsklær, for å synge sanger og "øøøøeøøøø" sammen med mange tusen andre.  Andre drar land og strand rundt på hundeutstilling eller kaninhopping eller fisketurer, noen går til den høyeste fjelltoppen med poden i bæremeis, andre (svært mange andre) vifter med velstelte tær foran et basseng i varmere strøk (og foreviger det hele på instagram). 

Vi? Vi har forelsket oss i Storbritannia. Joda, vi liker storby. Vi liker shopping (noen av oss, iallfall), vi liker god mat og vi liker å oppleve ting sammen. Vi liker å snakke engelsk, og liker denne britiske høfligheten, vi liker å forstå språket og vi liker at det er markeder og ting som skjer, yrende liv og "all slags" å se på og oppleve. Og vi liker britiske TV-serier. Jepp. 

Sherlock Holmes? Jepp
Dalziel og Pascoe? Jepp
Inspector Morse? Jepp
Inspector Lynley? Jepp
Kalde Spor? Jepp
Kriminalsjef Foyle? Jepp
Mord og Mysterier? Jepp
Osv? Jepp

I det siste har vi slått oss på Dr.Who. Og hva gjør man da, når man en regnfull påske, tilbragt foran TV´n, med den ene intergalaktiske utfordringen etter hverandre og med Tardis som drømmetransportmiddelet, hva gjør man da når man skal planlegge ferie?

Jo. Man googler. Vi googlet i vei, og fant Doctor Who Experience i Cardiff, Wales. Ingen av oss hadde vært i Wales før, noe vi syntes var stas. Og stas ble det. 

Vi dro via London, slik at vi var sikret storbyferie også, men har allerede funnet ut at det flys direktefly fra Bergen til en senere anledning, for hit vil vi tilbake. Ikke bare til Dr.Who, selv om det også var stor stas, men til selve Cardiff. Snakk om flott sted! Alt fra drosjesjåføren som passet nøye på at vi fant ut av hvor vi skulle før han kjørte videre, til en flott leilighet med mer enn nok plass til alle fem (to bad er en velsignelse når man har tenåringer!!!), til butikkpersonalet, til bussjåfører med lyst til å gi oss gode tilbud og gode opplevelser (så nær som en, han ville heller gi oss en berg- og dalbaneopplevelse, antar jeg). Vi bodde i rusleavstand fra "mermaid quay", restaurantområde med yrende liv, fine spisesteder med god mat til greie priser, allergi-informasjon på alle menyer, glutenfrie varianter av samme mat uten tillegg i prisen, pizza nok til han som bare ville ha det, sunne og greie varianter på barnemenyer og rause kaffekopper. 

Cardiff er kompakt, og greit å manøvrere seg rundt i, det var vakre gamle bygninger og rare puber, det var slott og kirker og butikker og kriker og kroker, det var yrende folkeliv og rolige stunder, det var handlesenter og starbucks, det var lokale butikker og konditorier, det var tips om hva vi burde gjøre, og vi burde visst pakket joggesko og treningsklær, for det var uante muligheter, det var historie og filmhistorie, det var Tardis og cricket, matfestival og god is. 

Og det var sannsynligvis veldig mye mer, som vi skal oppleve en annen gang. 

Mermaid quay. Eller litt av...

For de innvidde: Torchwood. For alle andre: Operaen.

Daleker

Fortaukunst. 

Smau. For bergenserne blant oss.

Jepp

Tardis og nyttig folkeopplysning.

Litt sydenstemning utenfor leiligheten

Bibelhistorie

Utenfor Cardiff Castele

Cardiff Castle. Og sprek sønn.

Flott?? Jepp! FLOTT!

En eller annen form for folkeopplysning. 

Språket, derimot, fikk vi ikke helt dreisen på.

Togstasjonen

Tardis/heisIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar