tirsdag 19. mars 2013

Too much information

Sist uke var jeg vikar. Vikar i 4.klasse. Jeg har ikke vært spesielt mye vikar for årets 4.klasse, og med tanke på at jeg er lærer på mellomtrinnet for øyeblikket, tenkte jeg at dette var en mulighet, en gylden anledning. En måte på å bli litt kjent, være litt kul, tilbringe litt kvalitetstid med vordende mellomtrinnere. Som sagt, så gjort. Eller.

Jeg kom småjoggende, litt sent, etter først å ha glemt hvor de har undervisningen sin. Men jeg kom da, og de sto der smilende og imøtekommende og kjempeklare, med bøker og pennaler og absolutt superklare for some english kvalitetstid. Men først: Superlæreren skal supre seg litt, så:

-Nå kan dokke spør meg om KA dokke vil om mellomtrinnet, ka som helst!
-E det sant at det e mange timer med lekser kver dag?
-Nei
-E det sant at me ikkje har tid te å spisa?
-Nei....
-Koffor må me læra om puberteten?? (jepp. ryktet har gått foran meg)
-Jo, det e fordi dokke må læra om ka som skjer med kroppen, utvikling og alt muligt sånn. Viktig å forstå når det skjer noke, og (blablabla) (konstaterer for meg selv at jeg er tøff, kul og definitivt ikke en de klarer å stoppe munnen på! Superpedagog!)
-E det sant at me aldri leker?
-Å, nei, me leke nå på mellomtrinnet og, ja.... Fleir så lure på noge?
-Koffor må me bruga bind?
-Bind?
-Ja, koffor må me bruga bind?

(konstaterer at de sannsynligvis tester meg, kulheten og åpenheten min. De piller ikke meg på nesa så lett, nei! Så, jeg kjører på. Med svar. Et ordentlig et. Detaljert. Jepp.)

-Det e viktig å vær reinslige når me har menstruasjonen, bindå samle opp og holde oss reine, klær og alt... menstruasjonen e jo ein del av det me jenter må igjennom i puberteten, så... (spørsmålsstilleren er rød-rødere-rødest i hodet, alle kikker seg febrilsk rundt, jeg sakner farten litt, aner en liten ugle, her i mosen.... pause....)

-Eg lurte egentlig på koffor me må ha bind på bøkene... de seie det e så mange bøker i femte, og at du seie me må ha bind på alle....

Neida. Timen var ikke til å redde. Heller ikke imaget mitt. Humøret, derimot, det var lystig. Og ustoppelig fnisete.

Var de ikke engstelige for mellomtrinnet før, er de det ihvertfall nå.

2 kommentarer:

  1. Eg ler meg halvt ihjel av denne! Du e best!:))

    SvarSlett
    Svar
    1. Ler litt eg og. Litt sånn smårødmende fortsatt....

      Slett