tirsdag 26. februar 2013

Jentå mi!!!

Engelen min
Du løper mot meg og jubler, det er store klemmer og våte kyss, bustete hår og rennende nese. Det er mamma for alle pengene, du elsker og du nyter og du er verdens herligste jente. Min jente.

Du er store følelser, dansende glede og hulkende fortvilelse. Du er beskjedenhet og flauhet,  du er den lille hånda inn i min hånd, du er usikkerhet og stolthet. Du er verdens nydeligste Lucia, strålende i din skjønnhet og glitrende av selvtillit, du er prinsesse og heks og butikkdame og dyrlege. Du er lange netter og trøtte morgener, bustete og smågretten, du er jubel over månen og beundring over stjernene. Du er jenta i speilbildet og jenta på dansegulvet. Jenta i skisporet, jenta med drømmene, lengselen, gledene. Jenta i barnekoret, jenta i barnelaget. Hånd-i-hånd-jenta. Jenta med trøstende ord. Jenta som klemmer voksne som gråter. Jenta som er sint. Trist. Redd. Nesten-skolejenta. Gull-og-glitterjenta. Rote-og-skittenjenta. Sjøhusjenta. Pappajenta. Lillesøster. Mammajente.

Du er alt, og i over 6 år har du vært en del av mitt liv, en del av verden. For hver dag som går tar du ett steg videre i livet, et steg framover og oppover. Du bestiger og erobrer og verden ligger der, foran deg, og jeg vil ikke slippe deg et sekund, men må, for det er det livet og kjærligheten er, å sette føtter på hjertet sitt og la det springe rundt.

Du er jenta mi. I dag er du seks år. Seks store år. Seks små år. Det er krone og glitter og kake og klemmer og presanger og smil og spenning. Det er forventning og lykke. Det er telefoner og spennende brev og gaver og oppmerksomhet. Det er kaker og muffins og lov til å spise smågodt på en tirsdag!

Det er håp og uro og bekymring, takknemlighet og engstelse. Det er stolte mammatårer og engstelige mammatårer og redsel-for-framtida-mammatårer. Det er livet-går-så-altfor-fort-tårer, og det er du, som bare vil bli stor og dyrlege (selv om du er redd katter!) og det er kjærlighet og kjærester og kunnskap fra verdens Tøffe-Tommy'er og det er skumle ting som kan skje i mørket og behov for å beskytte deg og det er....

....bunnløs kjærlighet!!!!!!

Jentå mi. Du er jentå mi, for evig og alltid. Samme hvor mange bursdagslys du blåser ut framover. Jentå mi.

Gratulerer med dagen!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar